Schilderij "Lighting"

Lighting, dat is het schilderij waar ik al jaren op aan het azen was.
Elke keer als ik jouw website bezocht kwam ik automatisch terug bij dat ene schilderij wat telkens als een bliksemschicht bij mij insloeg, namelijk Lighting.

Maar ja het is zo groot dacht ik.

Ik kwam bij jullie op bezoek en het kwam ter sprake, en je stelde mij gerust vanwege de grootte en stelde voor om het op te komen hangen nadat ik een bezoekje had gebracht in je galerij. Zo gezegd zo gedaan.

Eenmaal opgehangen bij mij thuis was het een en al energie die het uitstraalt.

's Ochtends als ik wakker word en de zon schijnt op het bladgoud kan mijn dag niet meer stuk.

Maria, dankjewel

Dagmar

Je hebt vanuit jouw ziel mijn hart geraakt

La mia cara amica Maria,

Hoe lang geleden zal het zijn dat wij 2 jarenlang samen naar Italiaanse les gingen ? Tanti anni fa ...
Tóen al wist ik dat ik ooit een schilderij van jou zou willen hebben. Om dagelijks te kunnen genieten van jouw levenskleurenpalet. 
Bij de afscheidsceremonie van mijn man is een tekst voorgelezen uit De profeet van Khalil Gibran : vertel ons over de schoonheid.
Daarin wordt verteld dat schoonheid voor iedereen anders kan zijn, en dat mensen het in zichzelf moeten vinden.
Toen ik jouw werk "expansie" zag WIST ik meteen dat jij vanuit jouw ziel mijn hart had geraakt. 
Het schilderij is wondermooi. 

dec 2016

Buon Natale e felice anno nuovo

Marij

Schilderij "Verbindende kracht"

Ter gelegenheid van Art Laren in juni 2016 waren Willem en ik – los van mekaar – aangetrokken tot hetzelfde schilderij.  Blauw.  Prachtige tinten mooi diep blauw (geen grijs!).   Later met Maria in gesprek was er sprake van een bepaalde aantrekkingskracht, een klik.

Wij beslisten je werk te kopen zodat we eindelijk het ultieme schilderij voor de slaapkamer hadden – “de verbinding” – mooi toch?

Een half uur later werd het hoogst persoonlijk door Maria & Jan afgeleverd aan huis en hebben we het glas geheven op onze aankoop.

Het hangt nu en is nog mooier als we hadden durven dromen.

Dank.

W & L

Schilderij "Intensiteit"

 

 

Beste Maria,

Tijdens ons bezoek aan Villa Diana hebben we jou gevraagd om ter gelegenheid van ons 12,5 jarig huwelijk een schilderij voor ons te maken.
Bijzonder detail hierbij is dat Jan 12,5 jaar geleden onze trouwringen heeft ontworpen.  Om de juiste afmetingen en wensen te bespreken ben je vervolgens bij ons thuis gekomen met verschillende prachtige werken. Deze misten voor ons net dat laatste klikje. Je had toen voldoende informatie om een schilderij voor ons te kunnen maken. 3 maanden later kwam je ons het schilderij brengen. Je hing het aan de muur en het werd stil.                                                               

Een traan rollend over de wang van Veronique zei genoeg. Intens prachtig. Dochterlief Myrthe was die avond niet thuis. Haar eerste reactie toen zij thuis kwam en het schilderij zag, zullen wij niet meer vergeten: “Cool en ik word er ook wel een beetje stil van”.

Dank je wel voor dit prachtige kunstwerk waar we elke dag van genieten.

Liefs,

René, Veronique en Myrthe 

Object "Pure"

Het kunstwerk “Pure” is voor ons ook echt puur! Het is een schitterend kunstwerk wat ook echt gaat schitteren zodra de zon er ook maar een beetje op schijnt, en dat gebeurt gelukkig vaak. De plank is van essenhout wat afkomstig is uit een oud klooster en meer dan 150 jaar oud is. Maria heeft het bewerkt met prachtige turquoise acrylverf, gedecoreerd met bladgoud en het staat op een voet van cortenstaal. Dat de plank zo oud is, maakt dat dit kunstwerk voor ons perfect past in onze boerderij uit 1780. Zowel de plank als onze boerderij hebben zoveel karakter en zijn voor ons daarom zo “puur" en uniek. 

Mark & Carol

Schilderij "Toewijding"

Toen ik in de Dominicanerkerk naar binnen ging om de Kunstveiling van de LadiesCircle nr 50 bij te wonen, werd ik meteen gegrepen door het imposante schilderij "toewijding" van Maria Verstappen. Door het formaat, het prachtig kleurgebruik, de diepte en de energie die van het schilderij uitging was ik even van slag. Wauw, hierop zou ik wel willen bieden...
En dat heb ik gedaan! Zonder overleg met mijn man, dit was zo vol overtuiging "mijn schilderij".
Dat ik impulsief had gehandeld en niet had nagedacht over hoe zo een groot doek  (2 M x 2 M) bij ons naar binnen kwam, was uiteindelijk geen probleem. Maria zocht en vond een oplossing. Samen met haar man demonteerde ze het aluminium frame en zette het doek er bij ons thuis weer op. Dit ging helemaal goed. Het was heel bijzonder dat Maria zelf aanwezig was en assisteerde bij het ophangen van het schilderij. Ook heel mooi om over de achtergrond van de totstandkoming, haar manier van werken aan en keuze voor signeren op de achterkant van de schilderij te praten. Het geeft het toch al mooie werk een extra dimensie. We gaan ervan genieten!

Nicole. 

Schilderij "Verandering"

Op een paar meter van de ‘Verandering’ schrijf ik deze tekst. De abstracte vormen en lijnen fascineren. De verschillende kleuren groen/blauw, licht grijs/wit, warm bruin/geel blijven boeiend en spannend. Was er eerst de schilderij en daarna de titel of andersom?
Maria kwam het werk een paar maanden geleden zelf afleveren. Zichtbaar opgelucht was ze toen ze zag waar wij het wilden hangen. Voldoende ruimte en lichtval. Het werk ‘is er’! Wij zijn er heel gelukkig mee.
 
Via een ring die we jaren geleden kochten bij Jan, kwamen we in aanraking met het werk van Maria Verstappen.
Daarna kwamen er regelmatig mooie uitnodigingen om heel gastvrij in jullie woning in Valkenburg rond te kijken naar werk van jullie beiden.
De laatste keer hing daar hoog in de villa de ‘Verandering’. Het was voor ons het schilderij.
 
Toen we vertelden dat we het wilden kopen was de reactie van Jan: Oei! Het kindje van Maria! Maar het hangt nu in ons huis. Maria vond de plaats heel goed en wij zijn er erg blij mee. De prachtige kleuren en structuren. Toch ook weer de ronde vorm, waar je ‘uit’ kunt, die verandering die ook rust geeft. We genieten er elke dag van.

Schilderij "Overtreffen"

Planum Invocare is een jong bedrijf wat in ontwikkeling is en wil zijn. We zijn dienstverlenend aan het basisonderwijs in Noord Nederland. Een beperkt aantal medewerkers werkt binnen het bedrijf maar vooral de binding met andere bedrijven die ons helpen om de doelen te realiseren is belangrijk. Zodoende spreken we over een 1e ring en een 2e ring.
Veel van onze klanten hebben we in het verleden geholpen door visie en missietrajecten in te zetten voor schoolteams. Hiermee realiseerden we binding en draagvlak maar zeker ook een visie en een missie van de school. Zowel ouder als leerlingen participeerden in deze trajecten. Een dergelijk traject wensten we onszelf ook toe.
 
In 2010 zijn we ermee gestart. Onze klanten en ook onze partners van de tweede ring werden hierbij betrokken. Zo ontstond er in het proces een idee om een opstelling te gaan realiseren over Planum Invocare. Het eindresultaat van de opstelling heb ik goed onthouden en besproken met Maria Verstappen. Met het verzoek om het in een schilderij vast te gaan leggen.
 
Maria is ermee aan de slag gegaan. Zo nu en dan hadden we tussentijds contact over het bedrijf en over de opstelling. Het bedrijfsplan was inmiddels klaar en ook het werk van Maria naderde de voltooiing. Wij wisten niet wat het schilderij ons zou gaan brengen.
 
Het resultaat was geweldig. Iedereen was onder de indruk. Zeker na de uitleg van de kunstenaar. Belangrijke momenten van het interne visie en missietraject zijn vastgelegd door Maria Verstappen. Met een knipoog naar de context en toekomst.  Het schilderij zal ook op de website te zien zijn.
 
Maria nogmaals bedankt!
 
Johan

Schilderij "Koninklijke weg"

Het schilderij dat Maria Verstappen in mijn opdracht maakte, werd zaterdag netjes in mijn praktijk op de daarvoor bestemde plaats opgehangen! En het belangrijkste gevoel voor mij is dat het er precies atijd al was.....dat het er gewoon hoort.
 
Maria is erin geslaagd om uit te drukken wat ik bedoelde, terwijl ik misschien zelf tevoren niet eens wist dat ik dit bedoelde. Ze wilde het als titel 'Zoektocht' meegeven, maar voor mij is het eerder een 'Koninklijke Ontmoeting' geworden. Ik wens elk mens toe om - al dan niet zoekend, misschien wel gewoon spontaan associërend, af en toe eens zo'n 'Koninklijke Ontmoeting' mee te maken en het koninklijke gevoel te krijgen dat ik elke dag weer krijg bij het aanschouwen van dit schilderij: de koning te rijk.
Vandaar dat mijn voorkeur als titel voor dit werk uitging naar:
'De Koninklijke Weg'.
 
Met dank aan de schilderes!
 
Lili Philippe

Schilderij "Liefde voor rozen"

In 2005 maakten wij per toeval kennis met de schilderijen van Maria Verstappen. We waren op dat moment bezig met de inrichting van ons nieuwe huis en natuurlijk ook de tuin. We vielen meteen voor de werken van Maria. Het was liefde op het eerste gezicht. Het was de combinatie van abstracte weergave, combinatie van technieken en de keuze van kleuren die ons bijzonder aansprak en geheel bij ons paste.
 
Het is net als bij de liefde; een soort van chemie aan beide kanten, leidend tot vlinders in de buik en een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Maria’s werk paste perfect bij ons en bij onze inrichting. Toen ons huis klaar was heeft Maria de moeite genomen om bij ons thuis te komen kijken hoe onze inrichting eruit zag en samen hebben we bekeken welke werken het beste op een bepaalde plek tot hun recht kwamen. We hadden een grote muur gereserveerd voor een schilderij met rozen en Maria de opdracht gegeven om dit schilderij voor ons te maken. We wilden géén figuratief werk, maar er moesten wel elementen van een roos in het werk aanwezig zijn. Uiteraard moest het werk ook bij ons en bij onze inrichting passen. Een moeilijke opdracht voor Maria! Na een paar maanden was het werk klaar en we hadden de afspraak dat we tot niets verplicht waren als het werk niet zou bevallen. Dit gaf wel een geruststelling.
 
We waren bijzonder onder de indruk van het in opdracht gemaakte kunstwerk en kunnen nu het gehele jaar genieten van dit prachtige werk en van die mooie bloem. Maria is er net zoals Gertrude Stein (Gertrude Stein schreef in 1913: “A rose is a rose is a rose” en legt daarmee de emoties bloot die verscholen gaan achter het woord roos. Voor iedereen is de roos een symbool van liefde, schoonheid en geluk.) in geslaagd om heel veel persoonlijke gevoelens en wensen vast te leggen in een uniek kunstwerk, waar nog hopelijk generaties lang naar gekeken zal worden. We hebben nu in totaal drie unieke werken van Maria en ik verwacht dat het einde nog niet in zicht is. Bloemen en mooie kunst zijn nu eenmaal verslavend.... en een liefde voor altijd.

Ben & Esther Silvertand

Schilderij "Verbinding"

Het schilderij danst

We zijn zo gelukkig samen. Alles is zo mooi verlopen. De trouwdag was echt de mooiste dag van ons leven. Jullie hebben ook een groot deel uitgemaakt van ons geluk, ook al waren jullie er zelf niet bij. Jullie kunst heeft onze dag verrijkt. De ringen worden nog elke dag bewonderd. Echt iedereen vind ze mooi. Ze zijn gegeven door een klein prachtig meisje van 1,5 jaar op onze trouwdag. Was echt fantastisch! Ik voel mijn man als ik naar mijn ring kijk. Dat is toch het mooiste wat een trouwring kan doen.
 
Het schilderij is SCHITTEREND!! Het is precies zoals Ryan en ik hoopten en nog meer. Het hangt boven onze eettafel en we kijken er beide heel veel naar. Je kan gewoon de energie voelen van ons als inspiratie en van jou Maria als kunstenares. Het schilderij danst en straalt liefde en duidelijkheid uit. We zijn heel blij dat mam ons dit kado heeft gedaan.
 
Ryan en Maartje Lawrence-Hermans

Schilderij "Gegrepen door de warmte"

1 For All Events

De 1e kennismaking van ons samen met de schilderijen van Maria was in haar "expositiehuis" Villa Diana.
Het was een nazomerdag en het zonnetje scheen heerlijk. Rustige live pianomuziek en een glaasje rosé begeleidde onze tocht langs de vele schilderijen.
Wij waren allebei "gegrepen" door de warmte van de ontvangst en de warmte welke de vele schilderijen uitstraalden. Ons oog viel op een prachtig groot vierkant schilderij met veel warme kleuren afgewerkt met bladgoud. Zoiets moest het worden voor thuis!
 
Enkele weken later kwam Maria op bezoek om de sfeer thuis te "proeven"; hoe gaan wij met elkaar om, hoe leven wij thuis en welk gevoel zit er in ons en in ons huis. Na een leuk gesprek van ruim een uur waarin wij ook onze wensen kenbaar konden maken, gaf Maria aan dat ze voldoende inspiratie had om aan de slag te gaan. Ondanks dat de afspraak was "Als jullie het uiteindelijke resultaat niet mooi vinden, hoef je het schilderij niet te kopen." wisten wij dat het goed zat. Maria zou een schilderij op maat voor ons maken wat wij allebei prachtig zouden vinden.
 
Na een paar weken  was het zover. Een langwerpig schilderij (voor aan de schouw) met warme kleuren als rood, oranje, oker en natuurlijk bladgoud vulde onze woonkamer en gaf precies de finishing touch. Het schilderij met een stralende gouden zon en een "vloedgolf" aan bladgoud verwoordde ons gevoel voor elkaar; passie, genegenheid, liefde en intensiteit.

Carol en Mark. 

Schilderij "Bezieling"

Hallo Maria,

Ik wil even zeggen dat de mensen die je kunstwerk zien, en dat is al vanuit de gang, volledig overrompeld worden!!!
Ze vinden je schilderij fantastisch!! de kleuren en hoe het bij mij tot zijn recht komt...niets anders dan lof.. vooral nu ook dat de beukenboom die aan de overkant staat,
steeds meer kleuren van het schilderij krijgt.
Het is gewoon een genot om te zien hoe buiten en binnen bij mij een worden..dit valt heel veel mensen op.
 
Liefs, Marjo. 

© Maria Verstappen Paintings | Design knaphelder