Schilderij "Verandering"

Op een paar meter van de ‘Verandering’ schrijf ik deze tekst. De abstracte vormen en lijnen fascineren. De verschillende kleuren groen/blauw, licht grijs/wit, warm bruin/geel blijven boeiend en spannend. Was er eerst de schilderij en daarna de titel of andersom?
Maria kwam het werk een paar maanden geleden zelf afleveren. Zichtbaar opgelucht was ze toen ze zag waar wij het wilden hangen. Voldoende ruimte en lichtval. Het werk ‘is er’! Wij zijn er heel gelukkig mee.
 
Via een ring die we jaren geleden kochten bij Jan, kwamen we in aanraking met het werk van Maria Verstappen.
Daarna kwamen er regelmatig mooie uitnodigingen om heel gastvrij in jullie woning in Valkenburg rond te kijken naar werk van jullie beiden.
De laatste keer hing daar hoog in de villa de ‘Verandering’. Het was voor ons het schilderij.
 
Toen we vertelden dat we het wilden kopen was de reactie van Jan: Oei! Het kindje van Maria! Maar het hangt nu in ons huis. Maria vond de plaats heel goed en wij zijn er erg blij mee. De prachtige kleuren en structuren. Toch ook weer de ronde vorm, waar je ‘uit’ kunt, die verandering die ook rust geeft. We genieten er elke dag van.

© Maria Verstappen Paintings | Design knaphelder