Schilderij "Toewijding"

Toen ik in de Dominicanerkerk naar binnen ging om de Kunstveiling van de LadiesCircle nr 50 bij te wonen, werd ik meteen gegrepen door het imposante schilderij "toewijding" van Maria Verstappen. Door het formaat, het prachtig kleurgebruik, de diepte en de energie die van het schilderij uitging was ik even van slag. Wauw, hierop zou ik wel willen bieden...
En dat heb ik gedaan! Zonder overleg met mijn man, dit was zo vol overtuiging "mijn schilderij".
Dat ik impulsief had gehandeld en niet had nagedacht over hoe zo een groot doek  (2 M x 2 M) bij ons naar binnen kwam, was uiteindelijk geen probleem. Maria zocht en vond een oplossing. Samen met haar man demonteerde ze het aluminium frame en zette het doek er bij ons thuis weer op. Dit ging helemaal goed. Het was heel bijzonder dat Maria zelf aanwezig was en assisteerde bij het ophangen van het schilderij. Ook heel mooi om over de achtergrond van de totstandkoming, haar manier van werken aan en keuze voor signeren op de achterkant van de schilderij te praten. Het geeft het toch al mooie werk een extra dimensie. We gaan ervan genieten!

Nicole. 

© Maria Verstappen Paintings | Design knaphelder