Schilderij "Liefde voor rozen"

In 2005 maakten wij per toeval kennis met de schilderijen van Maria Verstappen. We waren op dat moment bezig met de inrichting van ons nieuwe huis en natuurlijk ook de tuin. We vielen meteen voor de werken van Maria. Het was liefde op het eerste gezicht. Het was de combinatie van abstracte weergave, combinatie van technieken en de keuze van kleuren die ons bijzonder aansprak en geheel bij ons paste.
 
Het is net als bij de liefde; een soort van chemie aan beide kanten, leidend tot vlinders in de buik en een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Maria’s werk paste perfect bij ons en bij onze inrichting. Toen ons huis klaar was heeft Maria de moeite genomen om bij ons thuis te komen kijken hoe onze inrichting eruit zag en samen hebben we bekeken welke werken het beste op een bepaalde plek tot hun recht kwamen. We hadden een grote muur gereserveerd voor een schilderij met rozen en Maria de opdracht gegeven om dit schilderij voor ons te maken. We wilden géén figuratief werk, maar er moesten wel elementen van een roos in het werk aanwezig zijn. Uiteraard moest het werk ook bij ons en bij onze inrichting passen. Een moeilijke opdracht voor Maria! Na een paar maanden was het werk klaar en we hadden de afspraak dat we tot niets verplicht waren als het werk niet zou bevallen. Dit gaf wel een geruststelling.
 
We waren bijzonder onder de indruk van het in opdracht gemaakte kunstwerk en kunnen nu het gehele jaar genieten van dit prachtige werk en van die mooie bloem. Maria is er net zoals Gertrude Stein (Gertrude Stein schreef in 1913: “A rose is a rose is a rose” en legt daarmee de emoties bloot die verscholen gaan achter het woord roos. Voor iedereen is de roos een symbool van liefde, schoonheid en geluk.) in geslaagd om heel veel persoonlijke gevoelens en wensen vast te leggen in een uniek kunstwerk, waar nog hopelijk generaties lang naar gekeken zal worden. We hebben nu in totaal drie unieke werken van Maria en ik verwacht dat het einde nog niet in zicht is. Bloemen en mooie kunst zijn nu eenmaal verslavend.... en een liefde voor altijd.

Ben & Esther Silvertand

© Maria Verstappen Paintings | Design knaphelder