Schilderij "Gegrepen door de warmte"

1 For All Events

De 1e kennismaking van ons samen met de schilderijen van Maria was in haar "expositiehuis" Villa Diana.
Het was een nazomerdag en het zonnetje scheen heerlijk. Rustige live pianomuziek en een glaasje rosé begeleidde onze tocht langs de vele schilderijen.
Wij waren allebei "gegrepen" door de warmte van de ontvangst en de warmte welke de vele schilderijen uitstraalden. Ons oog viel op een prachtig groot vierkant schilderij met veel warme kleuren afgewerkt met bladgoud. Zoiets moest het worden voor thuis!
 
Enkele weken later kwam Maria op bezoek om de sfeer thuis te "proeven"; hoe gaan wij met elkaar om, hoe leven wij thuis en welk gevoel zit er in ons en in ons huis. Na een leuk gesprek van ruim een uur waarin wij ook onze wensen kenbaar konden maken, gaf Maria aan dat ze voldoende inspiratie had om aan de slag te gaan. Ondanks dat de afspraak was "Als jullie het uiteindelijke resultaat niet mooi vinden, hoef je het schilderij niet te kopen." wisten wij dat het goed zat. Maria zou een schilderij op maat voor ons maken wat wij allebei prachtig zouden vinden.
 
Na een paar weken  was het zover. Een langwerpig schilderij (voor aan de schouw) met warme kleuren als rood, oranje, oker en natuurlijk bladgoud vulde onze woonkamer en gaf precies de finishing touch. Het schilderij met een stralende gouden zon en een "vloedgolf" aan bladgoud verwoordde ons gevoel voor elkaar; passie, genegenheid, liefde en intensiteit.

Carol en Mark. 

© Maria Verstappen Paintings | Design knaphelder